Trimmen

Een gezonde sport!

Voel je fit, gezond en lekker ontspannen! Kom daarom bij ons Trimzwemmen!

Vijf redenen waarom zwemmen gezond is.

1. Zwemmen is goed voor de spieren

In het water heb je geen last hebt van de zwaartekracht en schokbelasting, waardoor de spieren zich kunnen ontspannen en je geen pijnlijke spieren krijgt. Ook gebruik je tijdens het zwemmen bijna ieder spiertje van je lichaam intensief, waardoor je snel je spieren versterkt en spiermassa opbouwt door regelmatig te zwemmen.

2. Zwemmen is goed om af te vallen

Zwemmen valt onder de duursporten, die zeer geschikt zijn voor het kwijtraken van overtollige kilo’s en het bereiken van een gezond gewicht. Tijdens het zwemmen verbrand je niet alleen koolhydraten, maar pak je ook de overtollige vetten in het lichaam aan.

3. Zwemmen is goed voor de longen en het hart

Als je regelmatig zwemt, wordt je ademcapaciteit vanzelf groter. Hierdoor kun je niet alleen steeds langere afstanden zwemmen, maar wordt het ook mogelijk om met een hogere hartfrequentie langer te bewegen.

4. Zwemmen werkt ontspannend

Zwemmen is niet alleen een inspanning, maar geldt ook als ontspanning. Dit komt omdat het een vrij rustige sport is, waarbij je gespannen spieren na een kwartier ontspannen. En omdat bewegen in het water bovendien een ontspannen werking heeft op de geest, wordt de stress verminderd door regelmatig een aantal baantjes te zwemmen.

5. Zwemmen is goed voor de conditie

Hoe vaker je zwemt, des te beter jouw conditie wordt. Zo zul je merken dat je steeds sneller kan zwemmen, dat de hersteltijd na de inspanning afneemt en dat je bovendien steeds langere afstandne kan zwemmen.

Trainingsopbouw

Tijdens onze trainingen kan je individueel ‘baantjes zwemmen’, maar ook deelnemen aan allerlei vormen van aqua-gym en aqua-joggen onder leiding van een train(st)er.

Trainingstijden

Trimzwemmers hebben de mogelijkheid om twee keer per week te trainen.

Trainingstijden:
– woensdag    21.15 – 22.00
– donderdag   21.15 – 22.00

Informatie

Heb je interesse in het Trimzwemmen, stuur dan een MAIL, of kom langs op één van de trainingen.

Je mag drie keer gratis meetrainen.