Selectie

Verbeter je prestaties!

Verbeter je zwemtechniek, werk aan je conditie en bouw kracht op! Kom daarom bij de Selectie trainen!

Zwemmers, vanaf de leeftijd van zes jaar en in bezit van diploma A, kunnen bij de Selectie trainen op de wedstrijdslagen, inclusief de start en de keerpunten, en werken aan hun conditie. De wedstrijdslagen zijn de Schoolslag, Vlinderslag, Rugcrawl en de Vrije Slag (dit is de Borstcrawl).

Zwemmers van de Selectie kunnen deelnemen aan zwemwedstrijden.

De trainingen vinden plaats in het 25 meter wedstrijdbad van Zwembad Vitaloo te Bolsward. Hier hebben we vijf wedstrijdbanen ter beschikking.

Trainingsopbouw

Tijdens de trainingen wordt aandacht besteed aan de zwemtechniek, de krachtopbouw en de ontwikkeling van de conditie. Daarnaast bereiden we de zwemmers voor op de deelname aan de zwemwedstrijden en begeleiden we ze tijdens de wedstrijden.

Trainingsgroepen

We trainen in verschillende groepen. Per groep hebben we een trainer beschikbaar, zodat iedere zwemmer de juiste persoonlijke aandacht krijgt en zich kan ontwikkelen. Zwemmers met een vergelijkbaar niveau trainen bij elkaar in een groep.

Trainingstijden

Zwemmers hebben de mogelijkheid om vier keer per week te trainen. Dit afhankelijk van het niveau en de eigen interesse.

Trainingstijden:
– maandag     18.00 – 19.00
– dinsdag        18.00 – 19.00
– donderdag   18.30 – 20.00
– vrijdag           18.00 – 19.00

Wedstrijden

De zwemwedstrijden zijn veelal op zaterdag.

Er zijn zes soorten wedstrijden waaraan zwemmers deel kunnen nemen:

1. Fryselcupwedstrijden: Zijn bedoeld om kennis te maken met het wedstrijdzwemmen. Beginnende zwemmers zullen veelal aan deze wedstrijden meedoen.

2. Minioren-/Speedo-wedstrijden: Zijn bedoeld voor de jonge zwemmers, die iets meer ervaring hebben. Er worden bij deze wedstrijden dan ook langere afstanden gezwommen, zoals de 100 meter schoolslag of de 100 meter vrije slag.

3. Limietwedstrijden: Zijn bedoeld voor de zwemmers die niet meer mee mogen doen met de Minioren-/Speedo-wedstrijden en die persoonlijke zwemtijden zwemmen die in de beurt komen van een limiet.

4. Zwemkampioenschappen: Heb je een limiet behaald, dan mag je deelnemen aan verschillende zwemkampioenschappen.

5. Competitiewedstrijden: Zijn wedstrijden waarin zwemverenigingen tegen elkaar strijden. Hierbij kunnen zwemmers tijdens de zwemwedstrijden punten verdienen. De vereniging met uiteindelijk de meest behaalde punten wint de competitie.

6. Uitnodigingswedstrijden: Zwemverenigingen organiseren regelmatig Uitnodigingswedstrijden. Dit is een zwemtoernooi, waarbij zwemmers deel kunnen nemen aan één of meerdere wedstrijden en strijden voor medailles en/of bekers. Voor deelname aan deze wedstrijden moeten verenigingen en/of zwemmers uitgenodigd worden.

Informatie

Heb je interesse in de Selectie, stuur dan een MAIL, of kom langs op één van de trainingen.

Je mag drie keer gratis meetrainen.